Sinds het begin van het covid-19 gebeuren in Nederland, ruilde ik de trein in voor de auto. Aangezien het niet mono is om op de snelwegen een boek te lezen, heb ik dit papieren medium verruild voor de radio. Ik hoor veel interessante zaken langs komen, maar soms erger ik mij dood aan de uitspraken en denksprongen van de pratende mannen en vrouwen. Eén van de zaken waar ik mij mateloos aan erger is de genderideologie.

Afgelopen week ontving ik een boekje in de brievenbus van Gezin in Gevaar, genaamd Genderideologie: diversiteit of totalitarisme van de 21e eeuw? Ik ken de organisatie achter het boekje niet goed, maar het dunne boekje vertelt de nodige zaken omtrent dit onderwerp.

Of een ideologie goed in elkaar steekt of gebouwd is op los zand is makkelijk te testen. Een vloedgolf er tegenaan en de wind laten blazen, dan zult men zien of het fundament stevig is of een knutselwerk is van sterke fantasie. Mensen die leven in een fantasie kunnen hypocrisie niet vermijden.

Trump houdt toespraak

Stel je eens voor dat president Trump net voor de verkiezingsuitslag een persconferentie houdt en met die prachtige klank in zijn stem zegt: “Ik ben niet alleen de beste president ooit van de Verenigde Staten, maar ik zal ook geschiedenis schrijven. Het moment waar heel de V.S. decennia lang op heeft zitten wachten en waar de progressieven om hebben gesmeekt, is aangebroken. Ik zorg dat voor het eerst een vrouw president wordt van de V.S.” Trump laat het publiek even in spanning en gaat verder met een iets hogere stem: “Ik identificeer mijzelf op dit moment als vrouw. Daarom ben ik de eerste vrouwelijke president van de V.S.”

Volgens de spelregels van de progressieven is president Trump op dat moment een vrouw en zou hij (of zij op dat moment) de geschiedenis in gaan als de eerste vrouwelijke president van de V.S. Maar dat gunnen zij deze man natuurlijk niet. Maar ze kunnen hier niet onderuit komen, omdat iedereen moet kunnen zijn (man of vrouw) wat hij/zij wil. Degenen die strijden voor de genderideologie zijn door de uitspraak van president Trump in de knoop gekomen door hun zelfverzonnen voorstelling van de werkelijkheid. Er is geen oplossing te vinden dat voldoet aan hun waanbeelden en verlangens. Ze kunnen–omdat hun wereldbeeld niet strookt met de realiteit– niets anders doen dan de grillige president niet zijn zin te geven en zijn wens om zich te identificeren als vrouw simpelweg te negeren. Wie niet de waarheid kan accepteren, wordt verwelkomd in de maatschappij van hypocrisie.

Leef in de realiteit

De realiteit is niet altijd zoals zondige mensen het willen–gelukkig maar. We zullen altijd tegen een muur aanlopen als we ons inbeelden in een onbijbelse wereld te bevinden. In God immers leven wij, bewegen wij en zijn wij (Handelingen 17:28). Dit was zo ten tijde van Paulus en de Aeropagieten, maar net zo goed voor de kerk van nu en hun ongelovige buren. Niet iedereen geloofde Paulus toen hij in Athene vertelde over Christus, maar ook nu bevinden Dionysiussen en Damarissen in ons midden (Handelingen 17:34). Blijf mensen daarom de waarheid voor houden.

Gecategoriseerd in:

Tagged in:

, ,