Er was eens een oud dorpje, dit dorpje lag naast een groot woud. Alle inwoners leden aan een onbekende en ernstige ziekte. Door de ziekte kregen de inwoners vreemde huidaandoeningen en waren ze geestelijk zeer verward.

De inwoners hadden jarenlang van alles geprobeerd om genezing te vinden, tevergeefs.

Tot op een dag er een genezer diep in het bos kwam wonen, niet ver van het dorp vandaan.

Een groep houthakkers vonden de genezer en ze werden direct genezen door de kruiden van de genezer. Onmiddelijk brachten de houthakkers hun familieleden naar het bos, ook zij werden direct genezen.

Eenmaal genezen van hun kwalen, gingen de houthakkers en hun familie door met hun normale leven. Wel keerden zij wekelijks terug naar het bos voor blijvende genezing.

Op een dag deelde de genezer mee aan de houthakkers en hun familie dat hij moest vertrekken. Hij leerde deze mensen het recept om zelf de kruiden samen te stellen die men kon vinden in het bos. Voordat hij vertrok, maakte hij tevens een vijver met geneeskrachtige werking. De genezer liet hen weten dat ze regelmatig erin moeten baden om ze vrij te houden van alle ziektes. Ook vertelde de genezer dat ze dit moeten verkondigen aan alle andere inwoners van het dorp. De kruiden en de vijver waren voldoende voor iedereen uit het dorp.

Nadat de genezer was vertrokken, zetten de houthakkers en hun familie ieder op hun eigen manier hun dagelijkse leven voort.

Sommigen gingen terug naar het dorp en hun dagelijkse zorgen namen hen aandacht in beslag. Langzaamaan vergaten zij de genezing en de vijver in het bos.

Sommigen bezochten wekelijks ijverig de vijver, maar vergaten het recept van de geneesachtige kruiden.

Sommigen vertelden de dorpelingen over de genezing, maar vergaten de exacte locatie van de vijver.

Sommigen genoten wekelijks van de geneeskrachtige werking van de kruiden en de vijver, maar deelden dit niet met de overige dorpelingen.

Sommigen vonden zichzelf nog onbekwaam in het samenstellen van de geneeskrachtige kruiden, om dit te kunnen delen met de overige dorpelingen. Zij gingen zich afgezonderd concentreren op kruidengeneeskunde. Vergetende dat het recept en de vijver reeds perfect was voorbereid door de genezer.

Sommigen probeerden omheiningen te creëren in het bos rondom de vijver. Ze lieten slechts mensen toe die zich door de omheinigen wisten te manoevreren.

Sommigen maakten hun eigen vijver in het dorp, zodat deze makkelijk bereikbaar waren voor de dorpelingen en vroegen zij geld aan de dorpelingen voor het gebruik hiervan.

Als jij één van de houthakkers was, wat zou jij hebben gedaan? En doe je dat nu ook?

Gecategoriseerd in: