Er zijn tijden waarin een christen stil staat, om na te denken wat hij nou eigenlijk gelooft. Wie is mijn God, hoe is Hij? Doen wij dit wel eens, of zijn wij te druk bezig met allerlei zaken om na te denken over God?

Het gevaar is dat wij God niet werkelijk kennen, maar denken: “Ik geloof in de God die mijn voorganger of mijn kerk in gelooft.” Of als je wilt overkomen als een bijbel getrouwe christen zeg je: “Ik geloof in de God in de bijbel.” Maar weet je zeker dat de God in jouw hoofd, ook dezelfde is als de God van de bijbel? Dit kun je alleen weten door in de bijbel te graven en te spitten.

Het moet gedaan zijn de oppervlakkige kennis met God, wij moeten serieus zoeken naar God. Verkeerde ideeën over wie God is, moeten wij verwijderen; het moet plaats maken voor de juiste kennis over God.

Vorig jaar kwam ik een Engelstalige cursus tegen, genaamd Behold your God en deze 12-weken durende cursus is een geweldige inleiding om ons op weg te helpen een bijbels beeld van God te vormen.

De cursus

De cursus duurt twaalf weken, elke week bestaat eerst uit een korte uitleg van het onderwerp aan de hand van een historische persoon, daarna vijf dagen bijbel lezen en vragen beantwoorden, om de zesde dag af te sluiten met een lezing van John Snyder.

De cursus is te koop op DVD met werkboeken, maar ik heb voor $30 de online variant gedaan, het is het geld meer dan waard!

Gedetailleerde informatie kun je vinden op hun website.

De eerste week van de cursus kun je trouwens gratis proberen, dus waarom niet een kijkje nemen?

Screenshot Behold your God

Screenshot van de online variant van Behold your God

Gecategoriseerd in:

Tagged in:

, , , ,